Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

Handig: de pasta en kruidenmix zitten bij elkaar in het zakje. Supersnel klaar dus!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig: de pasta en kruidenmix zitten bij elkaar in het zakje. Supersnel klaar dus! 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het gehakt 6 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de paddenstoelen. Voeg de paddenstoelen, roerbakpasta en het water toe aan de pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 14 min. garen.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 3 cm. Voeg deze toe aan de pasta en laat de laatste 8 min. meekoken. Schep het basilicum door de pasta en serveer in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2015

Roerbakbolognese met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 150 g gesneden ui
  • 300 g kipgehakt
  • 200 g paddenstoelenmelange

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het gehakt 6 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de paddenstoelen.

2
2
  • 198 g roerbakpasta bolognese
  • 600 ml kokend water

Voeg de paddenstoelen, roerbakpasta en het water toe aan de pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 14 min. garen.

3
3
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 3 cm.

4
4
  • 15 basilicum

Voeg deze toe aan de pasta en laat de laatste 8 min. meekoken. Schep het basilicum door de pasta en serveer in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.