As­li's Azi­a­ti­sche rijst­scho­tel met ome­let en broc­co­li

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten! 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Snijd de bosui in ringen. Hak de koriander grof en pers de tenen knoflook.
  2. Snijd de grootste stukken broccoli kleiner en kook 2 min. Giet af en spoel af met koud water. Verhit ondertussen 3 el olie in een wokpan en fruit de knoflook. Voeg de sojasaus toe en roerbak de kastanjechampignons 3 min. Voeg de rijst en broccoli toe en schep goed om. Voeg de helft van de bosui toe, schep om en zet het vuur uit. Schep de rijst op een grote schaal.
  3. Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork of garde. Verhit de rest van de olie in de wokpan. Voeg de losgeklopte eieren toe en verdeel de rest van de champignons erover. Bak 4 min. Keer halverwege. Snijd de omelet in zeven gelijke stukken en verdeel over de rijst. Garneer met de rest van de bosui, koriander, rode peper naar smaak en besprenkel met een beetje sojasaus.

variatietip:

Je kunt de zoete sojasaus ook vervangen door gewone sojasaus voor een wat hartige smaak.

Tip:

Blijf je foto's met ons delen met #allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Asli's Aziatische rijstschotel met omelet en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­li's Azi­a­ti­sche rijst­scho­tel met ome­let en broc­co­li

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen.

2
2
  • 1 rode peper

Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen.

3
3
  • 1 bosui
  • 15 g koriander
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bosui in ringen. Hak de koriander grof en pers de tenen knoflook.

4
4
  • 350 g broccoliroosjes

Snijd de grootste stukken broccoli kleiner en kook 2 min. Giet af en spoel af met koud water.

5
5
  • 3 el arachideolie
  • 5 el sojasaus
  • 95 g gesneden kastanjechampignons

Verhit ondertussen de olie in een wokpan en fruit de knoflook. Voeg de sojasaus toe en roerbak de kastanjechampignons 3 min.

6
6

Voeg de rijst en broccoli toe en schep goed om. Voeg de helft van de bosui toe, schep om en zet het vuur uit. Schep de rijst op een grote schaal.

7
7
  • 4 eieren

Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork of garde.

8
8
  • 1 el arachideolie
  • 30 g gesneden kastanjechampignons

Verhit de olie in de wokpan. Voeg de losgeklopte eieren toe en verdeel de rest van de champignons erover. Bak 4 min. Keer halverwege.

9
9

Snijd de omelet in zeven gelijke stukken en verdeel over de rijst.

10
10

Garneer met de rest van de bosui, koriander, rode peper naar smaak en besprenkel met een beetje sojasaus.

variatietip:

Je kunt de zoete sojasaus ook vervangen door gewone sojasaus voor een wat hartige smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.