Cro­que Bu­vet­te

Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York. 4 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt voor de bechamelsaus 11/2 el boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat in 3 min. gaar worden. Voeg de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Roer de dijonmosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Leg de sneetjes witbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de bechamelsaus. Verdeel over de helft ervan de plakken yorkham en 1/3 van de geraspte Zwitserse gruyère. Dek af met de onbelegde sneetjes met de bechamelsaus naar boven. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1/3 van de geraspte gruyère. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.
  3. Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin de eieren. Neem de croque buvette uit de oven. Leg de (spiegel)eieren erop en bestrooi met de rest van de geraspte gruyère.
video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Croque Buvette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cro­que Bu­vet­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1½ el boter

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.

Bechamelsaus maken

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 el bloem

Meng de bloem erdoor. Laat in 3 min. gaar worden.

4
4
  • 180 ml melk

Voeg de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

5
5
  • 2 el dijonmosterd

Roer de dijonmosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 8 sneetjes witbrood

Leg de sneetjes witbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de bechamelsaus.

7
7
  • 4 plakken yorkham
  • 30 g geraspte Zwitserse gruyère (kaas)

Verdeel over de helft ervan de plakken yorkham en de geraspte Zwitserse gruyère.

8
8
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 30 g geraspte Zwitserse gruyère (kaas)

Dek af met de onbelegde sneetjes met de bechamelsaus naar boven. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en de geraspte gruyère.

9
9

Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.

10
10
  • ½ el boter
  • 4 eieren

Smelt ondertussen de boter in twee koekenpannen en bak hierin de eieren.

11
11
  • 30 g geraspte Zwitserse gruyère (kaas)

Neem de croque buvette uit de oven. Leg de (spiegel)eieren erop en bestrooi met de geraspte gruyère.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.