Hol­land­se bo­nen­stoof met spek

Veel ingrediënten heb je niet nodig voor een goede bonenschotel. Als je maar de juiste kiest.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Veel ingrediënten heb je niet nodig voor een goede bonenschotel. Als je maar de juiste kiest. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.
  2. Laat de zilveruitjes en bonenmix uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes en rozijnen toe aan de pan. Schep om en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse bonenstoof met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se bo­nen­stoof met spek

1
1
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur krokant.

2
2
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 100 g zilveruitjes
  • 740 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 g blanke rozijnen

Laat de zilveruitjes en bonenmix uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes en rozijnen toe aan de pan.

4
4

Schep om en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.