Na­si met kip en zelf­ge­maak­te boem­boe

Avondje Aziatisch? Zo geregeld met deze nasi vol groenten.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Avondje Aziatisch? Zo geregeld met deze nasi vol groenten. 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer, snijd in plakjes en doe in een kom. Doe de azijn, suiker, het zout en water in een steelpan en breng dit aan de kook. Neem de pan als de inhoud kookt van het vuur en schenk de hete dressing over de komkommer. Laat staan tot gebruik.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. Voeg de rijst toe en laat deze in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar worden. Giet het water af, doe de rijst terug in de pan en laat deze 10 min. met de deksel op de pan staan.
  3. Schil ondertussen de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een wok of hapjespan en fruit de uiensnippers met de gember, knoflook, sambal en komijn 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
  4. Voeg de kip en snijbonen toe aan de gefruite ui en bak het geheel 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  5. Voeg de rijst toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Breng de nasi op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
  6. Schep de taugé door de nasi en serveer deze met de komkommersalade, gebakken uitjes en een gebakken ei. Lekker met extra sambal.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit recept: Cave de Beblenheim Pinot Blanc.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Nasi met kip en zelfgemaakte boemboe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met kip en zelf­ge­maak­te boem­boe

1
1
  • 1 komkommer
  • 80 ml azijn
  • ½ el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml kraanwater

Was de komkommer, snijd in plakjes en doe in een kom. Doe de azijn, suiker, het zout en water in een steelpan en breng dit aan de kook.

2
2

Neem de pan als de inhoud kookt van het vuur en schenk de hete dressing over de komkommer. Laat staan tot gebruik.

3
3

Breng een ruime pan met water aan de kook.

4
4
  • 250 g pandanrijst

Voeg eventueel zout toe. Voeg de rijst toe en laat deze in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar worden.

5
5

Giet het water af, doe de rijst terug in de pan en laat deze 10 min. met de deksel op de pan staan.

6
6
  • 4 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook

Schil ondertussen de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook fijn.

7
7
  • 4 el (arachide)olie
  • 175 g uiensnippers
  • 1 el sambal manis
  • 2 tl komijn

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de uiensnippers met de gember, knoflook, sambal en komijn 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

8
8
  • 340 g kipfiletblokjes
  • 400 g gesneden snijbonen

Voeg de kip en snijbonen toe aan de gefruite ui en bak het geheel 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

9
9

Voeg de rijst toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Breng de nasi op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 scharreleieren

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.

11
11
  • 250 g taugé
  • 4 el gebakken uitjes

Schep de taugé door de nasi en serveer deze met de komkommersalade, gebakken uitjes en een gebakken ei. Lekker met extra sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.