Ge­bak­ken gnoc­chi met groe­ne groen­ten en to­nijn­dip

Ga voor Italiaans, met gnocchi als basis. Lekker dippen in tonijnsaus.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ga voor Italiaans, met gnocchi als basis. Lekker dippen in tonijnsaus. 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem het uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi, peper en eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de doperwten toe en kook deze 5 min. Giet het water af en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken. Doe de tonijn en 1/3 van de kappertjes met de kookroom in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken. Voeg de erwten toe en warm ze 2 min. mee.
  5. Schep het geroosterde amandelschaafsel door de gnocchi en verdeel deze met de groente over de borden. Serveer de tonijnsaus erbij om de gnocchi in te dippen en garneer met de rest van de kappertjes.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lenz Moser Grüner Veltliner.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gebakken gnocchi met groene groenten en tonijndip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met groe­ne groen­ten en to­nijn­dip

1
1
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem het uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 3 el (arachide)olie
  • 1 kg gnocchi

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi, peper en eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

3
3
  • 200 g verse doperwten

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de doperwten toe en kook deze 5 min. Giet het water af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 320 g Ali's tonijnstukken in water
  • 100 g kappertjes

Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.

5
5
  • 250 ml kookroom light

Doe de tonijn en 1/3 van de kappertjes met de kookroom in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer tot een saus.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el (arachide)olie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 30 sec.

8
8
  • 400 g wilde spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken. Voeg de erwten toe en warm ze 2 min. mee.

9
9

Schep het geroosterde amandelschaafsel door de gnocchi en verdeel deze met de groente over de borden.

10
10

Serveer de tonijnsaus erbij om de gnocchi in te dippen en garneer met de rest van de kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.