Ge­hakt­bal­le­tjes met ro­de­kool met spe­cu­laas­krui­den

Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst! 4 personen
4 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in 3 partjes. Doe samen met de rodekool, speculaaskruiden, het water, de suiker, azijn en de boter in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot, runderballetjes, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de rest van de boter, de mosterd, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Serveer de rodekool met de puree en gehaktballetjes. Garneer de puree met de tuinkers.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016

Gehaktballetjes met rodekool met speculaaskruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes met ro­de­kool met spe­cu­laas­krui­den

1
1
  • 2 elstar appels

Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in 3 partjes.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 600 g gesneden rodekool
  • 2 sachets speculaaskruiden*
  • 160 ml kraanwater
  • 2 el suiker
  • 1 el azijn
  • 20 g boter

Doe samen met de rodekool, speculaaskruiden, het water, de suiker, azijn en de boter in een pan en breng aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

5
5
  • 4 sjalotten

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in halve ringen.

6
6
  • 20 g boter
  • 1 schaal Hollandse runderballetjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot, runderballetjes, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

7
7

Schep regelmatig om.

8
8
  • 200 ml melk
  • 20 g boter
  • 1 el mosterd

Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de rest van de boter, de mosterd, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree.

9
9
  • 1 bakje tuinkers

Serveer de rodekool met de puree en gehaktballetjes. Garneer de puree met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.