Noe­del­maal­tijd­soep met pak­soi en so­ja­boon­tjes

Prachtige kleuren en heerlijke geuren in één kom!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Prachtige kleuren en heerlijke geuren in één kom! 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan
  • 2 koekenpannen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en de stengels citroengras (sereh) in stukken. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de knoflook, specerijenmelange en het citroengras 1 min. Voeg 1.6 liter water toe, doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur koken.
  2. Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er zoveel kokend water over tot ze onder staan. Laat 6 min. staan. Roer regelmatig door. Giet af.
  3. Pers ondertussen de limoenen uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, meng met het limoensap. Verwijder het steeltje van de rode pepers. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Klop de eieren los met de rode peper en breng eventueel op smaak met zout. Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in 1 pan en de rest in de andere koekenpan. Doe op elke pan een deksel en bak 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en snijd in reepjes van ½ cm.
  5. Voeg de rijstnoedels en sojasaus de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de soep. Verwijder het citroengras. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de paksoi en sojabonen over de soepkommen. Schenk de hete soep erover. Garneer met de omeletreepjes en rode ui. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de rijstnoedels ook vervangen door noedels naar keuze. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

bereidingstip:

In plaats van gesneden paksoi kun je ook zelf een struik paksoi in reepjes snijden.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Noedelmaaltijdsoep met paksoi en sojaboontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­maal­tijd­soep met pak­soi en so­ja­boon­tjes

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras

Snijd de knoflook fijn en de stengels citroengras in stukken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 el 5 spices poeder

Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook, specerijenmelange en het citroengras 1 min.

3
3
  • 1.6 liter kraanwater

Voeg het water toe, doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 220 g glutenvrije rijstnoedels
  • 1 liter kokend water

Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er zoveel kokend water over tot ze onder staan. Laat 6 min. staan. Roer regelmatig door. Giet af.

5
5
  • 2 limoenen

Pers ondertussen de limoenen uit.

6
6
  • 1 rode ui

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, meng met het limoensap.

7
7
  • 2 rode pepers

Verwijder het steeltje van de rode pepers. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

8
8
  • 6 eieren

Klop de eieren los met de rode peper en breng eventueel op smaak met zout.

9
9
  • 2 el arachideolie

Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in 1 pan en de rest in de andere koekenpan.

10
10

Doe op elke pan een deksel en bak 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en snijd in reepjes van ½ cm.

11
11
  • 4 el glutenvrije sojasaus

Voeg de rijstnoedels en sojasaus de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de soep.

12
12

Verwijder het citroengras. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13
  • 600 g gesneden paksoi
  • 350 g sojabonen

Verdeel ondertussen de paksoi en sojabonen over de soepkommen. Schenk de hete soep erover. Garneer met de omeletreepjes en rode ui. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de rijstnoedels ook vervangen door noedels naar keuze. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

bereidingstip:

In plaats van gesneden paksoi kun je ook zelf een struik paksoi in reepjes snijden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.