Spelt­wrap met quinoa en zwar­te­bo­nen-knof­look­spread

Wrap met romige bonenspread en pittige quinoa... Wat houden we toch van Mexico!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Wrap met romige bonenspread en pittige quinoa... Wat houden we toch van Mexico! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de bol knoflook in een ovenschaal en pof ca. 20 min. in de oven. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en de jalapeñopepers in dunne ringetjes. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng alles met 2 el olie door de quinoa. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Spoel de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Wip de tenen knoflook uit hun velletje. Maal met 4 el water, de bonen en het komijnzaad in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng het meel, de yoghurt en het zout. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 12 bollen. Rol elke bol op een met meel bestoven werkblad uit tot een wrap van Ø 12 cm.
  5. Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 3 wraps per pan in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 6 wraps. Serveer de wraps met de quinoasalade en bonenspread.

variatietip:

In plaats van jalapeñopeper kun je ook rode peper gebruiken.

combinatietip:

Lekker met geroosterde grofgehakte amandelen en limoen.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 19 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Speltwrap met quinoa en zwartebonen-knoflookspread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­wrap met quinoa en zwar­te­bo­nen-knof­look­spread

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 bol knoflook

Leg de bol knoflook in een ovenschaal en pof ca. 20 min. in de oven.

3
3
  • 200 g quinoa

Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 4 tastytomtrostomaten
  • 2 jalapeñopepers

Snijd de tomaten in blokjes en de jalapeñopepers in dunne ringetjes.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng alles met de olie door de quinoa. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7
  • 400 g zwarte bonen

Spoel de bonen af in een zeef en laat uitlekken.

8
8
  • 4 el kraanwater
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Wip de tenen knoflook uit hun velletje. Maal met het water, bonen en het komijnzaad in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 240 g speltmeel
  • 160 g yoghurt
  • 1 tl zout

Meng het meel, de yoghurt en het zout. Kneed tot een samenhangend deeg.

10
10

Verdeel het deeg in 12 bollen. Rol elke bol op een met meel bestoven werkblad uit tot een wrap van Ø 12 cm.

11
11
  • 4 el extra vierge olijfolie

Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 3 wraps per pan in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 6 wraps.

12
12

Serveer de wraps met de quinoasalade en bonenspread.

variatietip:

In plaats van jalapeñopeper kun je ook rode peper gebruiken.

combinatietip:

Lekker met geroosterde grofgehakte amandelen en limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.