Na­si goreng met tem­peh goreng in een sla­bak­je

100% vega, 100% lactosevrij én 100% genieten!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 100% vega, 100% lactosevrij én 100% genieten! 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en de plakken in stukjes van 1 x 1 cm. Meng de tempeh met de gember, ketjap en de helft van de chilisaus en laat 25 min. afgedekt marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Rasp de winterpeen grof. Haal de buitenste acht bladeren van de ijsbergsla los, was ze en laat uitlekken. Snijd de rest van de sla in reepjes.
  3. Verhit de olie in een wokpan en bak de tempeh met marinade 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en peen toe en bak 2 min. mee. Schep de slareepjes erdoor.
  4. Vul de slabladeren met de nasi en garneer met de pinda’s. Serveer met de rest van de chilisaus.

variatietip:

Je kunt de tempeh vervangen door 500 g tofu.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.650 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si goreng met tem­peh goreng in een sla­bak­je

1
1
  • 6 cm verse gember
  • 500 g tempeh

Schil en rasp de gember. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en de plakken in stukjes van 1 x 1 cm.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 6 el ketjap manis
  • 3 el zoete chilisaus

Meng de tempeh met de gember, ketjap en de chilisaus en laat 25 min. afgedekt marineren.

3
3
  • 240 g basmatirijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 100 g ongezouten pinda's
  • 300 g winterpeen

Hak de pinda’s grof. Rasp de winterpeen grof.

5
5
  • 1 krop ijsbergsla

Haal de buitenste acht bladeren van de ijsbergsla los, was ze en laat uitlekken. Snijd de rest van de sla in reepjes.

6
6
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in een wokpan en bak de tempeh met marinade 5 min. op middelhoog vuur.

7
7

Voeg de rijst en peen toe en bak 2 min. mee. Schep de slareepjes erdoor.

8
8
  • 3 el zoete chilisaus

Vul de slabladeren met de nasi en garneer met de pinda’s. Serveer met de chilisaus.

variatietip:

Je kunt de tempeh vervangen door 500 g tofu.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.