Glu­ten­vrije fu­sil­li met kik­ker­erw­ten en ko­ri­an­der

Door de saus van tomaat, ham, kikkererwten en koriander krijgt je pasta een fris, oosters tintje.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de saus van tomaat, ham, kikkererwten en koriander krijgt je pasta een fris, oosters tintje. 4 personen
2 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten en knoflook fijn en de ham in reepjes. Snipper de uien.
  2. Verhit 4 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg de tomaten en ham toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Schep regelmatig om en breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout.
  3. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Snijd de koriander fijn.
  4. Giet de pasta af. Schep met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Verdeel over de borden.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.725 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Glutenvrije fusilli met kikkererwten en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije fu­sil­li met kik­ker­erw­ten en ko­ri­an­der

1
1
  • 200 g glutenvrije fusilli

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 420 g zongedroogde tomaten olie

Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g coburgerham
  • 4 uien

Snijd de tomaten en knoflook fijn en de ham in reepjes. Snipper de uien.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Verhit 4 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min.

5
5

Voeg de tomaten en ham toe en laat op laag vuur 5 min. stoven.

6
6
  • ¼ tl chilivlokken

Schep regelmatig om en breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout.

7
7
  • 300 g kikkererwten
  • 15 g koriander

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Snijd de koriander fijn.

8
8
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 150 g rucola

Giet de pasta af. Schep met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.