Re­gen­boog­wor­tels met bal­sa­mi­co en ro­ze­ma­rijn

Als dit geen feestje op je bord is...

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Als dit geen feestje op je bord is... 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn. Meng de wortels en sjalotten met de fijngesneden rozemarijn en olie.
  2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Neem de wortels uit de oven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de balsamico en garneer met de rest van de rozemarijn.

variatietip:

Laat de rozemarijn achterwege en voeg in plaats daarvan 3 tl Provençaalse kruiden toe.

variatietip:

Balsamicosaus is ook lekker over vrijwel elke salade en smaakt bovendien heerlijk over gegrild varkensvlees.

combinatietip:

Lekker met kip of kabeljauw; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Regenboogwortels met balsamico en rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­wor­tels met bal­sa­mi­co en ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 600 g regenboogwortelmix
  • 4 sjalotten
  • 2 takjes rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn.

2
2
  • 3 el olijfolie

Meng de wortels en sjalotten met de fijngesneden rozemarijn en olie.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.

4
4
  • 2 el cremaceto classico, 55% balsam

Neem de wortels uit de oven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de balsamico en garneer met de rest van de rozemarijn.

variatietip:

Laat de rozemarijn achterwege en voeg in plaats daarvan 3 tl Provençaalse kruiden toe.

variatietip:

Balsamicosaus is ook lekker over vrijwel elke salade en smaakt bovendien heerlijk over gegrild varkensvlees.

combinatietip:

Lekker met kip of kabeljauw; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.