Ge­roos­ter­de ro­de biet met wit­te kaas en tijm

Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm! 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Doe in de ovenschaal en schep om met 3 el olie, het karwijzaad, peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Ander smaakaccent? Vervang de witte kaas eens door dezelfde hoeveelheid gorgonzola.

combinatietip:

Lekker met saucijzen en waterkers (zakje 40 g); dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde rode biet met witte kaas en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de ro­de biet met wit­te kaas en tijm

1
1
  • 8 rauwe bieten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes.

2
2
  • 3 el arachideolie
  • 3 tl karwijzaad

Doe in de ovenschaal en schep om met de olie, het karwijzaad, peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

3
3
  • 5 takjes tijm
  • ½ sinaasappel

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 1½ el honing

Meng het sap met de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g witte kaas

Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Ander smaakaccent? Vervang de witte kaas eens door dezelfde hoeveelheid gorgonzola.

combinatietip:

Lekker met saucijzen en waterkers (zakje 40 g); dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.