Sprui­ten met gruy­è­re­saus

Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm en wat peper toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
  2. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend met een garde de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat de saus 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
  3. Rasp ondertussen de gruyère. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Serveer de spruitjes met de kaassaus.

combinatietip:

Lekker met aardappelkroketjes en biefstuk.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten met gruyèresaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten met gruy­è­re­saus

1
1
  • 700 g spruitjes
  • 3 takjes verse tijm

Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
2
  • 25 g boter
  • 350 ml kippenbouillon van tablet

Verhit de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm en wat peper toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

3
3

Laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.

4
4
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

5
5
  • 350 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voeg al roerend met een garde de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat de saus 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.

6
6
  • 75 g gruyère

Rasp ondertussen de gruyère.

7
7
  • 1 el mosterd

Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Serveer de spruitjes met de kaassaus.

combinatietip:

Lekker met aardappelkroketjes en biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.