Sprui­ten-lin­zen­scho­tel met fala­fel­bal­le­tjes

Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster. 2 personen
3 58

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de linzen met een laag water aan de kook. Kook ze in 20 min. beetgaar.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten.
  3. Verhit 3/4 van de olie in de hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en zout in 20 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.
  4. Was ondertussen de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een grote schaal en besprenkel met de azijn.
  5. Doe de helft van de blaadjes munt in een hoge beker, voeg de harissadip toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.
  6. Rol balletjes van het falafeldeeg. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.
  7. Giet de linzen af en schep samen met het spruitenmengsel door de appel. Bestrooi met de munt en serveer met de falafelballetjes en dip.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 25 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten-lin­zen­scho­tel met fala­fel­bal­le­tjes

1
1
  • 100 g donkergroene linzen

Breng de linzen met een laag water aan de kook. Kook ze in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 250 g zoete aardappelen
  • 200 g geschoonde spruitjes

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • 1½ tl baharat

Verhit de olie in de hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en zout in 20 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 friszoete appel
  • 2 el appelciderazijn

Was ondertussen de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een grote schaal en besprenkel met de azijn.

5
5
  • 7½ g verse munt
  • 55 g harissadip

Doe de helft van de blaadjes munt in een hoge beker, voeg de harissadip toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

6
6

Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.

7
7
  • 300 g vers falafeldeeg

Rol balletjes van het falafeldeeg.

8
8
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.

9
9

Giet de linzen af en schep samen met het spruitenmengsel door de appel. Bestrooi met de munt en serveer met de falafelballetjes en dip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.