Kaas­fon­due met truf­fel

Say cheese! De truffel geeft deze kaasfondue een extra touch.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Say cheese! De truffel geeft deze kaasfondue een extra touch. 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de korstjes van de emmentaler en gruyère en rasp de kazen grof. Verwijder de korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes.
  2. Halveer de teen knoflook en wrijf een (kaasfondue)pan met dikke bodem ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.
  3. Voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Meng de truffeltapenade erdoor.
  4. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer bij de kaasfondue. Houd de kaasfondue op tafel warm op een brandertje.

variatietip:

Kun je geen taleggio krijgen? Laat deze kaas dan achterwege en verhoog de hoeveelheid emmentaler en gruyère elk met 75 g.

combinatietip:

Lekker met radijs, augurk, bloemkoolroosjes en wortel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 955 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 38 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kaasfondue met truffel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­fon­due met truf­fel

1
  • 300 g emmentaler
  • 300 g gruyère
  • 150 g taleggio

Verwijder de korstjes van de emmentaler en gruyère en rasp de kazen grof. Verwijder de korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes.

2
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml droge witte wijn

Halveer de teen knoflook en wrijf een (kaasfondue)pan met dikke bodem ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.

3
  • 1 el maizena
  • 2 el kraanwater

Voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue.

4
  • 1 el truffeltapenade

Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Meng de truffeltapenade erdoor.

5
  • 1 meergranenstokbrood

Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer bij de kaasfondue. Houd de kaasfondue op tafel warm op een brandertje. Lekker!

variatietip:

Kun je geen taleggio krijgen? Laat deze kaas dan achterwege en verhoog de hoeveelheid emmentaler en gruyère elk met 75 g.

combinatietip:

Lekker met radijs, augurk, bloemkoolroosjes en wortel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.