Kaas­plank met 5 spi­ce-pe­ren­jam

Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Kaas op de plank met een extra bijzondere jam. 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.
  2. Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen. Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij.

serveertip:

Lekker met AH Liefde&Passie Krenten rogge (brood).

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kaasplank met 5 spice-perenjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­plank met 5 spi­ce-pe­ren­jam

1
  • 3 conference peren

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
  • 100 ml kraanwater
  • 1 citroen

Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.

3
  • 150 g geleisuiker
  • 2 tl 5 spices poeder

Voeg het sap samen met de geleisuiker toe en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen.

4
  • 150 g emmentaler
  • 150 g morbier
  • 150 g twijfelaar
  • 150 g boerenbrie
  • 1 vacherin mont d'or

Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij. Lekker!

serveertip:

Lekker met AH Liefde&Passie Krenten rogge (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.