Ki­preep­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en rauw­kost

Shoarma anders: met een gepofte aardappel en lekker veel groente.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Shoarma anders: met een gepofte aardappel en lekker veel groente. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de komkommerplakjes in een schaal met de Hollandse rauwkost en de amandelen. Klop een dressing van de azijn, 4 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de rauwkostsalade.
  2. Was de puntpaprika’s, halveer deze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog 4 min.
  4. Pof ondertussen de aardappelen 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
  5. Serveer de aardappelen met de knoflooksaus, het kip-paprikamengsel en de rauwkostsalade.

bereidingstip:

Heb je geen magnetron, dan kun je de aardappelen ook in de oven poffen. Halveer ze met schil in de lengte, prik er rondom gaatjes in en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200 ºC in ca. 55 min. Controleer ze op gaarheid door er een satéprikker in te steken.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's Bin 55 Shiraz Cabernet.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 38 2016

Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­preep­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en rauw­kost

1
1
  • 1 komkommer
  • 300 g Hollandse rauwkost
  • 80 g gerookte amandelen

Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de komkommerplakjes in een schaal met de Hollandse rauwkost en de amandelen.

2
2
  • 2 el azijn
  • 4 el (olijf)olie

Klop een dressing van de azijn, olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de rauwkostsalade.

3
3
  • 2 puntpaprika's

Was de puntpaprika’s, halveer deze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 400 g kipdijfiletreepjes shoarma

Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog 4 min.

5
5
  • 4 pofaardappelen

Pof ondertussen de aardappelen 9 min. in de magnetron op 700 watt.

6
6

Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.

7
7
  • 100 ml knoflooksaus

Serveer de aardappelen met de knoflooksaus, het kip-paprikamengsel en de rauwkostsalade.

bereidingstip:

Heb je geen magnetron, dan kun je de aardappelen ook in de oven poffen. Halveer ze met schil in de lengte, prik er rondom gaatjes in en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200 ºC in ca. 55 min. Controleer ze op gaarheid door er een satéprikker in te steken.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's Bin 55 Shiraz Cabernet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.