Azi­a­ti­sche wok­groen­te met ana­nas en ge­hakt

De zoete smaak van ananas doet het ook heel goed in warme gerechten.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De zoete smaak van ananas doet het ook heel goed in warme gerechten. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn. Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.
  2. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wokgroenten toe.
  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met cashewnoten.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische wokgroente met ananas en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche wok­groen­te met ana­nas en ge­hakt

1
1
  • 565 g ananasschijven op sap

Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 4 el ketchup
  • 2 el azijn
  • 1 el suiker

Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn. Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook.

5
5
  • 12 runderballetjes
  • 400 g oosterse wokgroente

Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wokgroenten toe.

6
6
  • 248 g wok noodles

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

7
7
  • 3 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.