Em­pan­a­das met run­der­stoof en ei

Met dit pittige Zuid-Amerikaanse gerecht kom je de herfst wel door.

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Met dit pittige Zuid-Amerikaanse gerecht kom je de herfst wel door. 10 stuks
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, adobo en sambal 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. rondom goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en laat met de deksel schuin op de pan ca. 1½ uur zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe als het gerecht te droog wordt. Laat 30 min. afkoelen.
  2. Kook ondertussen 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn en meng door de runderstoof.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met behulp van een omgekeerd kommetje de hoekjes van het bladerdeeg, zodat de plakjes rond zijn. Verdeel het stoofvlees over 1 helft van een plakje deeg, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen dicht met een vork en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog 9 empanada’s. Klop het derde ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Tot en met stap 2 kun je dit recept 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Neem een halfuur van tevoren uit de koelkast en verwarm op laag vuur, voordat je verdergaat met stap 3.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Empanadas met runderstoof en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­das met run­der­stoof en ei

1
1
  • 500 g ribrunderlappen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snijd het vlees in dobbelstenen, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 el adobo
  • 1 el sambal

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, adobo en sambal 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 tomaten

Voeg het vlees toe en bak in 5 min. rondom goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 200 ml kraanwater

Voeg het water toe en laat met de deksel schuin op de pan ca. 1½ uur zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe als het gerecht te droog wordt.

5
5

Laat 30 min. afkoelen.

6
6
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in kleine stukjes.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng door de runderstoof.

8
8
  • 10 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met behulp van een omgekeerd kommetje de hoekjes van het bladerdeeg, zodat de plakjes rond zijn.

9
9

Verdeel het stoofvlees over 1 helft van een plakje deeg, bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel.

10
10

Druk de randen dicht met een vork en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog 9 empanada’s.

11
11
  • 1 ei

Klop de rest van de eieren los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Tot en met stap 2 kun je dit recept 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Neem een halfuur van tevoren uit de koelkast en verwarm op laag vuur, voordat je verdergaat met stap 3.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.