Dub­be­le pom­poen­koek­jes

Onmisbaar bij Halloween: pompoen! Maar dan wel in koekjesvorm...

  • gebak
  • 25 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Onmisbaar bij Halloween: pompoen! Maar dan wel in koekjesvorm... 25 stuks
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • steelpan
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de slagroom in een steelpan tegen de kook aan en zet het vuur uit. Breek de chocolade in stukjes en roer door de hete room tot de chocolade helemaal is gesmolten. Snijd de boter in blokjes en roer samen met een mespunt zout door het chocolademengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd de koude boter in blokjes en meng samen met de bloem, suiker, eierdooiers, gele en rode kleurstof in de keukenmachine. Snijd de vanillestokjes over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng alles tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg in twee ballen en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Teken een pompoentje op een stuk bakpapier en knip uit. Gebruik dat als mal om de koekjes uit te snijden.
  4. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol beide ballen deeg uit tot een lap van 4 mm dik. Snijd met behulp van de mal 25 pompoentjes uit elke deeglap. Snijd uit de helft van de koekjes een gezichtje. Verdeel de pompoentjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin en gaar. Verwissel de bakplaten halverwege. Laat de koekjes in 45 min. afkoelen.
  5. Bestrijk de pompoenkoekjes zonder gezichtje met de chocoladevulling. Duw er voorzichtig de pompoenkoekjes met gezichtje bovenop.

bereidingstip:

Passen de koekjes niet op 2 bakplaten? Bak dan, nadat je de eerste koekjes uit de oven hebt gehaald, nog een bakplaat met de overige koekjes in 12-15 min. gaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Dubbele pompoenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dub­be­le pom­poen­koek­jes

1
1
  • 200 ml slagroom

Verhit de slagroom in een steelpan tegen de kook aan en zet het vuur uit.

2
2
  • 200 g pure chocolade

Breek de chocolade in stukjes en roer door de hete room tot de chocolade helemaal is gesmolten.

3
3
  • 50 g boter

Snijd de boter in blokjes en roer samen met een mespunt zout door het chocolademengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 250 g koude boter
  • 500 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 tube gele kleurstof
  • 1 tube rode kleurstof

Snijd de koude boter in blokjes en meng samen met de bloem, suiker, eierdooiers, gele en rode kleurstof in de keukenmachine.

5
5
  • 2 vanillestokjes

Snijd de vanillestokjes over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng alles tot een kruimelig deeg.

6
6

Verdeel het deeg in twee ballen en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

7
7

Verwarm de oven voor op 175 °C.

8
8

Teken een pompoentje op een stuk bakpapier en knip uit. Gebruik dat als mal om de koekjes uit te snijden.

9
9

Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol beide ballen deeg uit tot een lap van 4 mm dik.

10
10

Snijd met behulp van de mal 25 pompoentjes uit elke deeglap. Snijd uit de helft van de koekjes een gezichtje.

11
11

Verdeel de pompoentjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin en gaar.

12
12

Verwissel de bakplaten halverwege. Laat de koekjes in 45 min. afkoelen.

13
13

Bestrijk de pompoenkoekjes zonder gezichtje met de chocoladevulling. Duw er voorzichtig de pompoenkoekjes met gezichtje bovenop.

bereidingstip:

Passen de koekjes niet op 2 bakplaten? Bak dan, nadat je de eerste koekjes uit de oven hebt gehaald, nog een bakplaat met de overige koekjes in 12-15 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.