Spa­ghet­ti met ri­cot­ta, biet en peer

Zoet, fris en zacht in één gerecht.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zoet, fris en zacht in één gerecht. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peren elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Leg rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bietjes toe en bak 3 min. mee.
  3. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bieten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met ricotta, biet en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ri­cot­ta, biet en peer

1
1
  • 250 g ricotta

Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 2 zoete, sappige handperen
  • 2 takjes takjes rozemarijn

Snijd de peren elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Leg rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

4
4
  • 300 g volkoren spaghetti
  • 500 g gekookte bieten
  • 3 tenen knoflook

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bietjes toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 75 g rucola

Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bieten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden.

7
7

Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.