But­ter chic­ken in wraps

Leg een tortilla neer, vul 'm met kip, groente en fruit en... rollen maar!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Leg een tortilla neer, vul 'm met kip, groente en fruit en... rollen maar! 4 personen
2 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in repen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip 3 min. Voeg de kruidenpasta en hutspotgroente toe en bak nog 2 min mee. Voeg het water toe en laat op laag vuur 8 min. met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in reepjes.
  4. Snijd de mango in kleinere blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
  5. Meng het witlof, de mango, het mangosap en limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Beleg de gordita’s met het kipmengsel en de helft van de witlofsalade. Serveer met de rest van de salade en limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Butter chicken in wraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

But­ter chic­ken in wraps

1
1
  • 320 g kipdijfilet
  • 1 el arachideolie
  • 80 ml butter chicken
  • 500 g hutspotgroenten

Snijd de kip in repen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip 3 min. Voeg de kruidenpasta en hutspotgroente toe en bak nog 2 min mee.

2
2
  • 100 ml kraanwater

Voeg het water toe en laat op laag vuur 8 min. met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 8 gordita's

Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 3 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de witlofstronken en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in reepjes.

5
5
  • 175 g verse mangostukjes
  • 1 limoen

Snijd de mango in kleinere blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6

Meng het witlof, de mango, het mangosap en limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Beleg de gordita’s met het kipmengsel en de helft van de witlofsalade. Serveer met de rest van de salade en limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.