Ba­sis­re­cept koek­jes­deeg

Hét recept voor de lekkerste koekjes.

  • gebak
  • 25 stuks
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Hét recept voor de lekkerste koekjes. 25 stuks
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de koude boter in blokjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter en eierdooier in een keukenmachine. Snijd het vanillestokje over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng tot een kruimelig deeg. Vorm een samenhangende bal, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

Voedingswaarden (per stuk)
Ook te zien in

Basisrecept koekjesdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept koek­jes­deeg

1
1
  • 125 g koude boter
  • 250 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 eidooier

Snijd de koude boter in blokjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter en eierdooier in een keukenmachine.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng tot een kruimelig deeg.

3
3

Vorm een samenhangende bal, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.