Ba­sis­re­cept gla­zuur

Hét recept voor het lekkerste glazuur.

  • gebak
  • 20 stuks
    • 5 min. bereiden
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Hét recept voor het lekkerste glazuur. 20 stuks
4 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eiwitten los in een kom. Meng beetje bij beetje door de poedersuiker, tot je een dik glazuur hebt. Het kan zijn dat je niet al het eiwit nodig hebt.
  2. Met dik glazuur kun je heel goed tekenen. Om grotere oppervlakten te glazuren moet glazuur wat dunner (‘lopend’) zijn. Verdun een deel van het dikke glazuur met een paar druppels water of water en eiwit tegelijk.

Tip:

Je kunt glazuur kleuren met speciale voedingskleurstof, maar misschien het je dit nog in je keukenkastje staan: cacao: bruin glazuur, bietensap: roze/rood glazuur, wortel- of sinaasappelsap: oranje glazuur, mespuntje kurkuma: geel glazuur. ook kun je alle kleuren limonadesiroop gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in

Basisrecept glazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept gla­zuur

1
1
  • 2 eiwitten
  • 250 g poedersuiker

Klop de eiwitten los in een kom. Meng beetje bij beetje door de poedersuiker, tot je een dik glazuur hebt. Het kan zijn dat je niet al het eiwit nodig hebt.

2
2

Met dik glazuur kun je heel goed tekenen. Om grotere oppervlakten te glazuren moet glazuur wat dunner (‘lopend’) zijn.

3
3

Verdun een deel van het dikke glazuur met een paar druppels water of water en eiwit tegelijk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.