So­ja­s­a­té met meer­gra­nen­rijst en pak­soi

De favoriet van velen in een nieuw vegajasje.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De favoriet van velen in een nieuw vegajasje. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • theedoek
  • gietijzeren pan
  • vijzel
  • 8 sateprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt.
  2. Verwijder ondertussen de buitenkant van de stengels sereh en snijd de stengels fijn. Snijd de gember en knoflook fijn.
  3. Doe de sereh, gember en knoflook in de vijzel en stamp tot een pasta. Meng met 2/3 van de olie tot een marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer. Schep door de marinade en laat minstens 20 min. staan.
  4. Week ondertussen de satéprikkers in water. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
  5. Verhit de grillpan. Haal de tofu uit de marinade (bewaar de marinade) en rijg 5 tofustukken om en om met stukjes rode peper aan 1 satéstokje. Maak zo 2 stokjes per persoon. Gril de saté in 8 min. goudbruin, keer halverwege. Zet het vuur uit en besprenkel met de sojasaus.
  6. Kook ondertussen de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in dunne reepjes, houd het witte en groene gedeelte gescheiden. Snijd de bosui in ringetjes.
  7. Verhit de rest van de olie en marinade in een wok en roerbak het witte gedeelte van de paksoi 6 min. Voeg de laatste minuut de rijst en het groene paksoiblad toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden, garneer met de bosui en serveer met de sojasaté en de sojasaus.

combinatietip:

Lekker met cashewnoten en partjes limoen.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 3.690 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sojasaté met meergranenrijst en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­ja­s­a­té met meer­gra­nen­rijst en pak­soi

1
1
  • 750 g tofu

Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu.

2
2

Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt.

3
3
  • 2 stengels sereh
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Verwijder ondertussen de buitenkant van de stengels sereh en snijd de stengels fijn. Snijd de gember en knoflook fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 4 el arachideolie

Doe de sereh, gember en knoflook in de vijzel en stamp tot een pasta. Meng met de olie tot een marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer. Schep door de marinade en laat minstens 20 min. staan.

6
6

Week ondertussen de satéprikkers in water.

7
7
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

8
8

Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

9
9

Verhit de grillpan. Haal de tofu uit de marinade (bewaar de marinade) en rijg 5 tofustukken om en om met stukjes rode peper aan 1 satéstokje.

10
10
  • 75 ml sojasaus

Maak zo twee stokjes per persoon. Gril de saté in 8 min. goudbruin, keer halverwege. Zet het vuur uit en besprenkel met de sojasaus.

11
11
  • 280 g meergranenrijst

Kook ondertussen de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

12
12
  • 2 paksoi
  • 2 bosuitjes

Snijd de paksoi in dunne reepjes, houd het witte en groene gedeelte gescheiden. Snijd de bosui in ringetjes.

13
13
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie en marinade in een wok en roerbak het witte gedeelte van de paksoi 6 min.

14
14

Voeg de laatste minuut de rijst en het groene paksoiblad toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

15
15
  • 75 ml sojasaus

Verdeel over de borden, garneer met de bosui en serveer met de sojasaté en de sojasaus.

combinatietip:

Lekker met cashewnoten en partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.