Brood­je lin­zen­bur­ger met ha­ris­sa

Vegetariërs te eten? Met deze gegrilde burger met een Noord-Afrikaans tintje gooi je zeker weten hoge ogen.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vegetariërs te eten? Met deze gegrilde burger met een Noord-Afrikaans tintje gooi je zeker weten hoge ogen. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de linzen in ruim water in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af
  2. Meng ondertussen de tahini, mayonaise en harissa tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de kropjes sla in de lengte.
  3. Doe de linzen, havermout, baharat en eieren in de keukenmachine en maal tot een grove puree. Breng het linzenmengsel op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 min. afkoelen.
  4. Snijd ondertussen de broodjes in de lengte doormidden en besprenkel de binnenkant met olie. Doe het sesamzaad in een diep bord.
  5. Vorm met natte handen 4 burgers van het linzenmengsel en haal ze door het sesamzaad. Verhit de grillpan en gril de burgers in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Houd de burgers warm op een bord onder aluminiumfolie en gril de broodjes en halve kropjes sla 2 min. op de snijkant.
  6. Snijd de tomaten en uien in dunne plakken. Bestrijk de onderkant van de broodjes met de saus, beleg met de linzenburgers, tomaat en uiringen. Serveer met de sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broodje linzenburger met harissa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je lin­zen­bur­ger met ha­ris­sa

1
1
  • 160 g dupuis-linzen

Kook de linzen in ruim water in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af

2
2
  • 4 el tahini white
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl harissa

Meng ondertussen de tahini, mayonaise en harissa tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 kropjes babyromainesla

Halveer de kropjes sla in de lengte.

4
4
  • 60 g havermout
  • 2 tl baharat
  • 2 eieren

Doe de linzen, havermout, baharat en de eieren in de keukenmachine en maal tot een grove puree.

5
5

Breng het linzenmengsel op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 min. afkoelen.

6
6
  • 4 meergranenbollen
  • 4 el olijfolie
  • 4 el sesamzaad

Snijd ondertussen de broodjes in de lengte doormidden en besprenkel de binnenkant met olie. Doe het sesamzaad in een diep bord.

7
7

Vorm met natte handen 4 burgers van het linzenmengsel en haal ze door het sesamzaad.

8
8

Verhit de grillpan en gril de burgers in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.

9
9

Houd de burgers warm op een bord onder aluminiumfolie en gril de broodjes en halve kropjes sla 2 min. op de snijkant.

10
10
  • 2 tomaten
  • 2 rode uien

Snijd de tomaten en uien in dunne plakken.

11
11

Bestrijk de onderkant van de broodjes met de saus, beleg met de linzenburgers, tomaat en uiringen. Serveer met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.