Noe­del­sa­la­de met mi­so­dres­sing

Japanners zetten deze smakelijke salade heel vaak op tafel, zouden ze daarom allemaal zo slank zijn...?

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Japanners zetten deze smakelijke salade heel vaak op tafel, zouden ze daarom allemaal zo slank zijn...? 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en -sap, de zakjes misosoep en sesamolie tot een dressing.
  2. Breek de noedels en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in blokjes. Kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar.
  3. Knip of scheur ondertussen de norivellen in stukjes. Meng de dressing, broccoli, rivierkreeftjes, rauwkost en nori door de noedels.

combinatietip:

Lekker met sesamzaad erover en wasabirucola erdoor.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Noedelsalade met misodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met mi­so­dres­sing

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 72 g misosoep
  • 3 el sesamolie

Meng de gember, het limoenrasp en -sap, de zakjes misosoep en sesamolie tot een dressing.

3
3
  • 270 g Japanse sobanoedels

Breek de noedels en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 stronk broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in blokjes. Kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 3 norivellen
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 150 g rauwkost radijsmix

Knip of scheur ondertussen de norivellen in stukjes. Meng de dressing, broccoli, rivierkreeftjes, rauwkost en nori door de noedels.

combinatietip:

Lekker met sesamzaad erover en wasabirucola erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.