Pis­ta­che­koek­jes

Met deze koekjes maak je van de (pistache)noot een deugd: glutenvrije én goed voor je.

  • gebak
  • 16 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Met deze koekjes maak je van de (pistache)noot een deugd: glutenvrije én goed voor je. 16 stuks
3 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het amandelmeel met de honing in een kom.
  2. Voeg de pistachenoten, cranberry’s, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.
  3. Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de koekjes maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pistachekoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pis­ta­che­koek­jes

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 300 g amandelmeel
  • 150 g honing

Meng het amandelmeel met de honing in een kom.

3
  • 50 g pistachenoten
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zeezout

Voeg de pistachenoten, cranberry’s, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.

4

Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

5

Laat afkoelen op een rooster. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de koekjes maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.