Herfst­loem­pia's met pad­den­stoe­len en bief­stuk

Je hebt ze zo gemaakt, maar dat hoeft niemand te weten. Een plaatje op je bord!

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je hebt ze zo gemaakt, maar dat hoeft niemand te weten. Een plaatje op je bord! 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel onder koud stromend water en doe in een kom.
  2. Pers ondertussen de limoenen uit. Meng de helft van het sap met de peen.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
  5. Bak de paddenstoelen en de helft van de tijmblaadjes in dezelfde koekenpan in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat afkoelen. Klop ondertussen een saus van de knoflook, sojasaus en de rest van de tijm, sesamolie en het limoensap.
  6. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes.
  7. Leg er wat wortel, biefstuk, mihoen en paddenstoelen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  8. Maak zo nog 31 rijstvelloempia’s. Verdeel over 4 borden en serveer met de dipsaus.

combinatietip:

Lekker met grofgehakte pinda’s eroverheen.

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.780 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Herfstloempia's met paddenstoelen en biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­loem­pia's met pad­den­stoe­len en bief­stuk

1
1
  • 140 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel onder koud stromend water en doe in een kom.

2
2
  • 2 limoenen
  • 150 g peen julienne

Pers ondertussen de limoenen uit. Meng de helft van het sap met de peen.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 2 el sesamolie
  • 480 g biefstukken

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

4
4

Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

5
5
  • 4 takjes verse tijm
  • 400 g paddenstoelen voor vlees
  • 2 tenen knoflook

Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Bak de paddenstoelen en de helft van de tijmblaadjes in dezelfde koekenpan in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

7
7
  • 6 el glutenvrije sojasaus
  • 2 el sesamolie

Neem uit de pan en laat afkoelen. Klop ondertussen een saus van de knoflook, sojasaus, sesamolie, de rest van de tijm en het limoensap.

8
8
  • 32 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad.

9
9
  • 15 g verse munt

Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes.

10
10

Leg er wat peen, biefstuk, mihoen en paddenstoelen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft.

11
11

Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

12
12

Maak zo nog 31 rijstvelloempia’s. Verdeel over 4 borden en serveer met de dipsaus

combinatietip:

Lekker met grofgehakte pinda’s eroverheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.