Thai­se wraps met een­den­borst­fi­let en as­per­ges

Goed gekruid, Aziatisch topgerecht dat óók nog eens makkelijk te maken is.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Goed gekruid, Aziatisch topgerecht dat óók nog eens makkelijk te maken is. 4 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de velkant van de eendenborstfilets in de breedte een paar keer in en wrijf in met de 5-spicekruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 7 min. Keer en bak nog 4 min. Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat 8 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Laat het bakvet in de koekenpan.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in schuine plakjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit het achtergebleven bakvet in de pan en bak de asperges, roerbakmix en knoflook 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de hoisinsaus toe en warm 2 min. mee.
  4. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de gebakken groenten en komkommer over de wraps en leg er een paar plakjes eendenborst op. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct.

variatietip:

In plaats van zwart sesamzaad kun je ook gewoon sesamzaad gebruiken.

combinatietip:

Lekker met koriander en extra hoisinsaus.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 785 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Thaise wraps met eendenborstfilet en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se wraps met een­den­borst­fi­let en as­per­ges

1
1
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 tl five spice (specerijenmelange)

Snijd de velkant van de eendenborstfilets in de breedte een paar keer in en wrijf in met de 5-spicekruiden.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 7 min. Keer en bak nog 4 min.

3
3

Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat 8 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Laat het bakvet in de koekenpan.

4
4
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 2 cm.

5
5
  • ½ komkommer
  • 2 tenen knoflook

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in schuine plakjes. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 250 g Thaise roerbakmix

Verhit het achtergebleven bakvet in de pan en bak de asperges, roerbakmix en knoflook 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 4 el hoisinsaus

Voeg de hoisinsaus toe en warm 2 min. mee.

8
8
  • 12 miniwraps

Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de gebakken groenten en komkommer over de wraps en leg er een paar plakjes eendenborst op.

9
9
  • 1 el zwart sesamzaad

Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct.

variatietip:

In plaats van zwart sesamzaad kun je ook gewoon sesamzaad gebruiken.

combinatietip:

Lekker met koriander en extra hoisinsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.