Ita­li­aan­se bol met avo­ca­do en een­den­borst­fi­let

Eendenborstfilet is zo makkelijk te bereiden dat je het prima ook als lunch kunt serveren.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Eendenborstfilet is zo makkelijk te bereiden dat je het prima ook als lunch kunt serveren. 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de velkant van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten en snijd in dunne plakjes.
  2. Meng ondertussen de rucola met de helft van de balsamicoglazuur en snijd de tomaten in plakjes.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  4. Halveer de Italiaanse bollen en beleg de onderste helften achtereenvolgens met de rucola, tomaten en avocado. Verdeel de eendenborstfilet erover, besprenkel met de rest van het balsamicoglazuur en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de bovenste broodhelften erop en serveer direct.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 8 g
Ook te zien in

Italiaanse bol met avocado en eendenborstfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se bol met avo­ca­do en een­den­borst­fi­let

1
1
  • 1 eendenborstfilet

Snijd de velkant van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min.

3
3

Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten en snijd in dunne plakjes.

4
4
  • 20 g rucola
  • 2 el balsamicoglazuur
  • 4 tastytom-trostomaten

Meng ondertussen de rucola met het balsamicoglazuur en snijd de tomaten in plakjes.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 2 Italiaanse bollen

Halveer de Italiaanse bollen en beleg de onderste helften achtereenvolgens met de rucola, tomaten en avocado.

7
7
  • 2 el balsamicoglazuur

Verdeel de eendenborstfilet erover, besprenkel met het balsamicoglazuur en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8

Leg de bovenste broodhelften erop en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.