Snel­le spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en spek­jes

Supersnel en supervoedzaam: een gerecht bij uitstek om doordeweeks op tafel te zetten.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnel en supervoedzaam: een gerecht bij uitstek om doordeweeks op tafel te zetten. 2 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk het kokend water erover. Laat 10 min weken. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel zout toe en kook de pasta in 8 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Snijd de verse paddenstoelen grof. Voeg de sjalot, verse paddenstoelen en rozemarijn toe aan het spek en bak nog 4 min.
  3. Laat ondertussen de geweekte paddenstoelen uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze fijn en voeg met het opgevangen vocht, de crème fraîche en spaghetti toe aan de hapjespan en meng. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016

Snelle spaghetti met paddenstoelen en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en spek­jes

1
1
  • 15 g funghi porcini secchi
  • 100 ml kraanwater

Breng het water aan de kook. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk het kokend water erover. Laat 10 min weken.

2
2
  • 150 g spaghetti

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel zout toe en kook de pasta in 8 min. gaar.

3
3
  • 100 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 5 min.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Snijd de verse paddenstoelen grof.

5
5
  • ½ tl gedroogde rozemarijn

Voeg de sjalot, verse paddenstoelen en rozemarijn toe aan het spek en bak nog 4 min.

6
6

Laat ondertussen de geweekte paddenstoelen uitlekken en vang het vocht op.

7
7
  • 3 el crème fraîche

Snijd ze fijn en voeg met het opgevangen vocht, de crème fraîche en spaghetti toe aan de hapjespan en meng.

8
8
  • 60 g Regato 40+ kaas

Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.