Pas­tei­tje ki­pra­gout met sa­la­de

Ouderwets lekker: romige ragout in zo'n heerlijk knapperig pasteibakje.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ouderwets lekker: romige ragout in zo'n heerlijk knapperig pasteibakje. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de kipdijfiletreepjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen. Voeg de fond en 250 ml water toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de ragout te dik is.
  2. Bak ondertussen de pasteibakjes ca. 6 min. in de oven. Haal de slabladeren los en was ze. Snijd de tomaten in plakjes en doe met de sla in een schaal. Besprenkel met de slasaus Snijd de kapjes uit de pasteibakjes en leg de bakjes op een bord. Vul met de kipragout en leg het kapje er weer op. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met peterselie over de ragout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Pasteitje kipragout met salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tje ki­pra­gout met sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 400 g kipdijfiletreepjes naturel
  • 30 boter

Bestrooi de kipdijfiletreepjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 el bloem
  • 2 el geconcentreerde fond gevogelte
  • 250 ml kraanwater

Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen. Voeg de fond en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de ragout te dik is.

4
4
  • 4 pasteibakjes

Bak ondertussen de pasteibakjes ca. 6 min. in de oven.

5
5
  • 1 kropsla
  • 4 tomaten
  • 4 el slasaus

Haal de slabladeren los en was ze. Snijd de tomaten in plakjes en doe met de sla in een schaal. Besprenkel met de slasaus.

6
6

Snijd de kapjes uit de pasteibakjes en leg de bakjes op een bord. Vul met de kipragout en leg het kapje er weer op. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met peterselie over de ragout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.