Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

Een prachtige kleurenparade in één pan. Dat wordt lekker genieten.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Een prachtige kleurenparade in één pan. Dat wordt lekker genieten. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de uien en snijd deze in ringen. Was alle paprika’s en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de rode peper met de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng ondertussen het water aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.
  4. Was en halveer de tomaten en voeg deze toe aan de paprika-tomatensaus. Schep om en maak met de bolle kant van een lepel vier kuiltjes in de saus. Breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 5 min. stollen. Serveer met de couscous.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Moncaro Rosso Piceno.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

1
1
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika

Schil de uien en snijd deze in ringen. Was alle paprika’s en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de rode peper met de paprika toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 ml kraanwater
  • 300 g speltcouscous

Breng ondertussen het water aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Was en halveer de tomaten en voeg deze toe aan de paprika-tomatensaus. Schep om en maak met de bolle kant van een lepel vier kuiltjes in de saus.

7
7
  • 4 scharreleieren

Breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 5 min. stollen. Serveer met de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.