Mez­ze­lu­ne met pes­to en spruit­jes-bi­mi­sa­la­de

Lekkers van het seizoen in een supersnelle pasta.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekkers van het seizoen in een supersnelle pasta. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de spruiten en kook ze in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de bimi toe. Giet af en meng met de olijven, chilivlokken en 2 el olie uit het potje van de olijven. Verkruimel de witte kaas erover. Kook ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, meng de pesto erdoor en serveer direct met de spruitjes-bimisalade.

variatietip:

In plaats van mezzelune ricotta/spinazie kun je ook verse ravioli gebruiken.

variatietip:

Vervang de verse pesto door 4 el pesto rosso gemengd met 2 el extra vierge olijfolie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Mezzelune met pesto en spruitjes-bimisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze­lu­ne met pes­to en spruit­jes-bi­mi­sa­la­de

1
1
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 200 g bimi

Halveer de spruiten en kook ze in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de bimi toe.

2
2
  • 75 g zongerijpte Taggia-olijven
  • ½ tl chilivlokken
  • 100 g witte kaas

Giet af en meng met de olijven, chilivlokken en 2 el olie uit het potje van de olijven. Verkruimel de witte kaas erover.

3
3
  • 500 g mezzelune ricotta spinazie
  • 125 g verse pesto

Kook ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, meng de pesto erdoor en serveer direct met de spruitjes-bimisalade.

variatietip:

In plaats van mezzelune ricotta/spinazie kun je ook verse ravioli gebruiken.

variatietip:

Vervang de verse pesto door 4 el pesto rosso gemengd met 2 el extra vierge olijfolie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.