Pad­den­stoe­len­s­tro­ga­noff met rös­ti­koek­jes

Superlekker, superveel groenten en supersnel klaar.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Superlekker, superveel groenten en supersnel klaar. 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een ruime koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rösties in 12 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Snijd ondertussen de steel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Klop een dressing 2 el olie en 1 el azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de dressing door de sla.
  2. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons en paprika met de al-andalus 5 min. op hoog vuur. Voeg de roomkaas toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en de rest van de azijn. Serveer de paddenstoelenstroganoff met de rösties en de salade.

serveertip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 610 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenstroganoff met röstikoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­s­tro­ga­noff met rös­ti­koek­jes

1
1
  • 600 g aardappelrösties

Verhit een ruime koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rösties in 12 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

2
2
  • 1 zoete puntpaprika

Snijd ondertussen de steel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 el natuurazijn
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola slamelange

Klop een dressing van de olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de dressing door de sla.

4
4
  • 250 g kastanjechampginons
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kruidenmix al-andalus

Snijd de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons en paprika met de al-andalus 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 185 g roomkaas naturel
  • 1 el natuurazijn

Voeg de roomkaas toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en de rest van de azijn.

6
6

Serveer de paddenstoelenstroganoff met de rösties en de salade.

serveertip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.