Thai­se kip met spits­kool en ro­mi­ge ko­kos­rijst

Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool.

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool. 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
  3. Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.

bereidingstip:

Ben je niet zo’n fan van koriander? Laat dit kruid dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip met spits­kool en ro­mi­ge ko­kos­rijst

1
1
  • 400 ml kokosmelk
  • 275 g notenrijst

Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar.

2
2

Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 1 tl Thai red currypoeder*

Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min.

4
4
  • 400 g gesneden spitskool
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugar snaps
  • 3 el zoete chilisaus

Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.

5
5
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over de borden en garneer met de koriander.

bereidingstip:

Ben je niet zo’n fan van koriander? Laat dit kruid dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.