Snel­le coq au vin blanc

Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop!

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop! 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en snipper de ui. Ris de helft van de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.
  3. Voeg de groenten en takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de wijn erbij en voeg na 1 min. de slagroom en kip toe. Stoof met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  4. Bereid ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Garneer de coq au vin met de rest van de tijm en serveer.

variatietip:

Vervang de tijm door 6 takjes verse dragon (alleen de blaadjes).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Snelle coq au vin blanc

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le coq au vin blanc

1
1
  • 200 g bleekselderij
  • 350 g winterpenen
  • 1 ui
  • 4 g tijm

Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bewaar voor garnering.

2
2
  • 75 g gerookte spekreepjes
  • 400 g scharrelkipdijfilet

Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.

3
3
  • 4 g tijm

Voeg de groenten en takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom

Schenk de wijn bij de groenten en voeg na 1 min. de slagroom en kip toe.

5
5

Stoof het kip-groentenmengsel met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 800 g aardappelpuree met boter

Bereid ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

7
7

Garneer de coq au vin met de tijm en serveer.

variatietip:

Vervang de tijm door 6 takjes verse dragon (alleen de blaadjes).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.