Cro­que ma­da­me met broc­coli­soep

Iedereen smult van deze luxe tosti als avondmaaltijd, en hij is nog budgetproof ook!

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Iedereen smult van deze luxe tosti als avondmaaltijd, en hij is nog budgetproof ook! 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Smelt 15 g boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli, het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken.
  2. Smelt ondertussen 30 g boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat 3 min. garen. Voeg de melk in deeltjes toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg 2/3 kaas toe en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout (bechamel).
  3. Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur zachtjes koken.
  4. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over 4 sneetjes de ham, bechamelsaus en de rest van de kaas. Bak ca. 5 min. in de oven totdat de saus borrelt en licht kleurt.
  5. Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin 4 spiegeleieren. Neem de croque madame uit de oven. Bedek de 4 belegde sneetjes brood met de onbelegde sneetjes. Leg de spiegeleieren erop en serveer met de broccolisoep.

variatietip:

Ook lekker met tomatensoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.805 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Croque madame met broccolisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cro­que ma­da­me met broc­coli­soep

1
1
  • 500 g broccoli

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes.

2
2
  • 15 g boter
  • 1 teen knoflook

Smelt de boter in een soeppan. Snijd de knoflook fijn en fruit 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de broccoli, het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken.

4
4
  • 30 g boter
  • 25 g bloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat 3 min. garen.

5
5
  • 250 ml melk

Voeg de melk in deeltjes toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

6
6
  • 66⅔ g pittige geraspte kaas 45+

Voeg de kaas toe en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout (bechamel).

7
7

Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

8
8

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur zachtjes koken.

9
9
  • 8 sneetjes wit brood
  • 100 g gerookte schouderham
  • 33⅓ g pittige geraspte kaas 45+

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over 4 sneetjes de ham, bechamelsaus en kaas.

10
10

Bak ca. 5 min. in de oven totdat de saus borrelt en licht kleurt.

11
11
  • 30 g boter
  • 4 eieren

Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin 4 spiegeleieren.

12
12

Neem de croque madame uit de oven. Bedek de 4 belegde sneetjes met de onbelegde sneetjes. Leg de spiegeleieren erop en serveer met de broccolisoep.

variatietip:

Ook lekker met tomatensoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.