Aman­del­pan­nen­koe­ken met kik­ker­erw­ten­vul­ling

Volwaardige maaltijd zonder vlees, maar mét lekker veel groente en smaakmakers.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Volwaardige maaltijd zonder vlees, maar mét lekker veel groente en smaakmakers. 4 personen
2 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de eieren, sojamelk, het amandelmeel en wat zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag.
  2. Halveer de cherrytomaten en doe in een kom. Snipper de uien en snijd de olijven en bosuitjes in ringetjes en voeg toe. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander fijn. Voeg samen met de avocado, kaasblokjes, kikkererwten en rucola toe aan de kom.
  3. Verhit een kwart van de kokosolie in een koekenpan en schenk een kwart van het beslag erin. Bak de pannenkoek 6 min. Keer halverwege voorzichtig om als het beslag helemaal gestold is. Bak zo nog 3 pannenkoeken.
  4. Pers de citroen uit en meng het sap door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep wat kikkererwtensalade op de pannenkoeken en vouw dubbel. Serveer met de rest van de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Amandelpannenkoeken met kikkererwtenvulling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aman­del­pan­nen­koe­ken met kik­ker­erw­ten­vul­ling

1
  • 4 eieren
  • 400 ml sojamelk ongezoet
  • 140 g amandelmeel

Doe de eieren, sojamelk, het amandelmeel en wat zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag.

2
  • 2 el kokosolie

Verhit een kwart van de kokosolie in een koekenpan en schenk een kwart van het beslag erin.

3

Bak de pannenkoek 6 min. Keer halverwege voorzichtig om als het beslag helemaal gestold is. Bak zo nog 3 pannenkoeken.

4
  • 200 g cherrytomaten
  • 2 rode uien
  • 6 el zwarte olijven
  • 2 bosuitjes

Halveer de cherrytomaten en doe in een kom. Snipper de uien en snijd de olijven en bosuitjes in ringetjes. Voeg toe.

5
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
  • 4 el koriander
  • 150 g witte kaasblokjes
  • 400 g kikkererwten
  • 80 g rucola

Snijd de koriander fijn. Voeg met de avocado, kaasblokjes, kikkererwten en rucola toe aan de kom.

7
  • 1 citroen

Pers de citroen uit en meng het sap door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Schep wat kikkererwtensalade op de pannenkoeken en vouw dubbel. Serveer met de rest van de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.