Wit­te kool met bleek­sel­de­rij en cran­ber­ry

De moderne variant van koolsla: met cranberry's in plaats van rozijnen.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De moderne variant van koolsla: met cranberry's in plaats van rozijnen. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de mosterd, het citroenrasp en -sap en de olijfolie.
  2. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en meng samen met de dressing door de witte kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.

combinatietip:

Bijzonder lunchgerecht? Beleg een boerenboterham met oude kaas, komkommer en wat koolsalade. Dan is dit gerecht niet meer lactosevrij.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Witte kool met bleekselderij en cranberry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te kool met bleek­sel­de­rij en cran­ber­ry

1
1
  • 1 citroen
  • 2 el grove mosterd
  • 6 el olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de mosterd, het citroenrasp en -sap en de olie.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 3 stengels bleekselderij
  • 600 g gesneden witte kool

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en meng met de dressing door de witte kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 80 g cranberry's

Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.

combinatietip:

Bijzonder lunchgerecht? Beleg een boerenboterham met oude kaas, komkommer en wat koolsalade. Dan is dit gerecht niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.