Drie­ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en driekleurenquinoa.

  • lunch
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en driekleurenquinoa. 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 quichevormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Spoel de quinoa met koud water en laat uitlekken. Doe de kaas en bloemkool in de keukenmachine en maal tot fijn kruim. Voeg de eieren en quinoa toe en mix tot een kleverig deeg. Voeg peper en zout toe.
  2. Vet de quichevormen in. Verdeel het deeg erover, zodat bodem en randen minimaal ½ cm dik zijn. Bak onder in de oven ca. 20 min. stevig en goudbruin. Maak de kom van de keukenmachine schoon. Maal de knoflook, gorgonzola, ricotta en de helft van de erwten tot puree. Schep de rest van de erwten erdoor.
  3. Haal de bodems uit de oven. Vul ze met het kaasmengsel en bak ze in ca. 15 min. goudbruin. Neem de quiches uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer de quiches met de rucola en de olie.

variatietip:

In plaats van rucola kun je ook AH Wasabirucola gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Driekazenquiches met bloemkoolbodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drie­ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 140 g driekleurenquinoa

Rasp de kaas. Spoel de quinoa met koud water en laat uitlekken.

3
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 2 eieren

Doe de kaas en bloemkool in de keukenmachine en maal tot fijn kruim. Voeg de eieren en quinoa toe en mix tot een kleverig deeg. Voeg peper en zout toe.

4

Vet de quichevormen in. Verdeel het deeg erover, zodat bodem en randen minimaal ½ cm dik zijn. Bak onder in de oven ca. 20 min. stevig en goudbruin.

5
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g gorgonzola 48+
  • 200 g ricotta
  • 200 g tuinerwten

Maak de kom van de keukenmachine schoon. Maal de knoflook, gorgonzola, ricotta en de helft van de erwten tot puree. Schep de rest van de erwten erdoor.

6

Haal de bodems uit de oven. Vul ze met het kaasmengsel en bak ze in ca. 15 min. goudbruin.

7
  • 40 g rucola
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Neem de quiches uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer de quiches met de rucola en de olie. Lekker!

variatietip:

In plaats van rucola kun je ook AH Wasabirucola gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.