Kip-cho­ri­zo­bur­ger

Spaanse smaken op een Italiaans broodje, dat is wat wij noemen: een traktatie!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 990 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Spaanse smaken op een Italiaans broodje, dat is wat wij noemen: een traktatie! 4 personen
4 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • barbecue
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de Vlaamse friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout. Bak in ca. 30 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de ciabattina’s in de oven mee. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Snijd de kipfilet in stukken. Doe de chorizo en kipfilet in de keukenmachine en maal fijn. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Gril de burgers op de barbecue in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Schaaf ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in linten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Meng het limoenrasp en de rest van het limoensap met de crème fraîche, peper en eventueel zout tot limoencrème.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Snijd de ciabattina’s doormidden en schep wat limoencrème op de onderste helft. Verdeel de komkommer, chorizoburgers en avocado erover en leg de bovenste helft erop. Serveer met de friet en de rest van de limoencrème.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.590 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kip-chorizoburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-cho­ri­zo­bur­ger

1
1
  • 700 g verse Vlaamse friet
  • 1 tl zout

Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de Vlaamse friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout.

2
2
  • 4 ciabattina's

Bak in ca. 30 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de ciabattina’s in de oven mee.

3
3
  • 225 g lichtpittige chorizo
  • 300 g kipfilet

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Snijd de kipfilet in stukken.

4
4

Doe de chorizo en kipfilet in de keukenmachine en maal fijn. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Gril de burgers op de barbecue in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • ½ komkommer
  • 1 limoen

Schaaf ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in linten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

6
6

Meng de komkommer met 1 el limoensap, peper en eventueel zout.

7
7
  • 125 g crème fraîche

Meng het limoenrasp en de rest van het limoensap met de crème fraîche, peper en eventueel zout tot limoencrème.

8
8
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

9
9

Snijd de ciabattina’s doormidden en schep wat limoencrème op de onderste helft.

10
10

Verdeel de komkommer, chorizoburgers en avocado erover en leg de bovenste helft erop. Serveer met de friet en de rest van de limoencrème.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.