Bie­ten­chips

Lekker zo'n gezonde snack, daar kun je van blijven eten.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Lekker zo'n gezonde snack, daar kun je van blijven eten. 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 2 bakplaten
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de bieten en schaaf ze in dunne plakjes met de keukenmachine of mandoline. Leg de helft van de plakjes in een enkele laag op keukenpapier, bestrooi met wat zout en laat 15 min. liggen, zodat het vocht eruit loopt.
  2. Verdeel de bietjes in een enkele laag over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak met 2 platen tegelijk in ca. 12 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de oven, leg op een schaal. Bereid vervolgens de rest van de bietjes op dezelfde manier. Serveer de chips direct. Ze blijven 1 uur krokant.

Tip:

Serveer de chips direct. Ze blijven 1 uur krokant.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bietenchips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­chips

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 4 rauwe bieten

Schil de bieten en schaaf ze in dunne plakjes met de keukenmachine of mandoline.

3

Leg de plakjes in een enkele laag op keukenpapier, bestrooi met wat zout en laat 15 min. liggen, zodat het vocht eruit loopt.

4

Verdeel de bietjes in een enkele laag over met bakpapier beklede bakplaten (1 bakplaat per biet) en bak met 2 platen tegelijk in ca. 12 min. krokant. Keer halverwege.

5

Neem uit de oven, leg op een schaal. Bereid vervolgens de rest van de bietjes op dezelfde manier.

6

Serveer de chips direct. Ze blijven 1 uur krokant. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.