Man­hat­tan chow­der (mos­sel­soep)

De oorspronkelijke chowder wordt gemaakt met kokkels. Wij maken 'm lekker met mosselen.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht De oorspronkelijke chowder wordt gemaakt met kokkels. Wij maken 'm lekker met mosselen. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mossel- of soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml van de bouillon en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig. Giet af in een zeef en vang het vocht op.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak de bacon en cayennepeper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroenten toe en bak 3 min. mee. Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, het opgevangen vocht en de rest van de bouillon toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de mosselen uit de schelp (houd er een paar achter om te garneren) en voeg ze de laatste minuut van de kooktijd toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met bieslook en garneer met de achtergehouden mosselen.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.180 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Manhattan chowder (mosselsoep)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­hat­tan chow­der (mos­sel­soep)

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.

2
2
  • 400 ml hete visbouillon

Doe ze in de mosselpan met de bouillon en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig. Giet af in een zeef en vang het vocht op.

3
3
  • 400 g vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 150 g baconreepjes
  • ½ tl cayennepeper

Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak de bacon en cayennepeper 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 500 g hutspotgroenten

Voeg de hutspotgroenten toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes
  • 350 ml hete visbouillon

Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, het opgevangen vocht en de bouillon toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.

7
7
  • 12½ g bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

8
8

Haal de mosselen uit de schelp (houd er een paar achter om te garneren) en voeg ze de laatste minuut van de kooktijd toe aan de soep.

9
9

Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met bieslook en garneer met de achtergehouden mosselen.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.