Mos­se­len in sher­ry met ge­roos­ter­de wor­tel

Wil je dit mosselseizoen écht eens iets bijzonders? Kook de mosselen in sherry. Verrassend lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wil je dit mosselseizoen écht eens iets bijzonders? Kook de mosselen in sherry. Verrassend lekker! 4 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • mossel- of soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wortelmix over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er 1 el van de boter in stukjes over en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de wortel ca. 35 min. in het midden van de oven. Keer regelmatig.
  2. Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat ze in koud water liggen.
  3. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in de mosselpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de mosselen en sherry toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
  5. Schep de wortel op een schaal en meng met het citroenrasp en de helft van de peterselie. Bestrooi de mosselen met de rest van de peterselie en serveer de citroenparten erbij.

combinatietip:

Lekker licht met gekookte krieltjes. Of klassiek met frites.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.210 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen in sherry met geroosterde wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len in sher­ry met ge­roos­ter­de wor­tel

1
1
  • 600 g regenboog wortelmix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wortelmix over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 1 el koude boter

Verdeel de boter er in stukjes over en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Rooster de wortel ca. 35 min. in het midden van de oven. Keer regelmatig.

4
4
  • 4 kg verse mosselen

Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt.

Mosselen maken

Instructievideo

04:50 min.

5
5

Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat ze in koud water liggen.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el koude boter

Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mosselpan en fruit de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 250 ml medium sherry

Voeg de mosselen en sherry toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

8
8
  • 20 g platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

9
9

Schep de wortel op een schaal en meng met het citroenrasp en de helft van de peterselie.

10
10

Bestrooi de mosselen met de rest van de peterselie en serveer de citroenparten erbij.

combinatietip:

Lekker licht met gekookte krieltjes. Of klassiek met frites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.