Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

Een verrukkelijke drie-eenheid: zilte mosselen, anijsachtige venkel en zachte kabeljauw.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een verrukkelijke drie-eenheid: zilte mosselen, anijsachtige venkel en zachte kabeljauw. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mossel- of soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend water over en roer door. Laat 10 min. staan.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het groen. Halveer de venkelknollen en snijd in flinterdunne plakjes.
  3. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.
  4. Verhit 2 el olie in een mossel- of soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  5. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Doe de passata, venkel en de helft van het basilicum in de pan en schep om. Leg de kabeljauwhaasjes erop, bestrooi met peper en zout en stoof met de deksel op de pan in 8 min. gaar.
  6. Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, het basilicum, peper en eventueel zout. Neem de kabeljauw uit de pan en schep de helft van de mosselen door de saus. Schep de saus over de couscous, breek de kabeljauw in stukken en verdeel met de rest van de mosselen en het venkelgroen erover.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Couscous met mosselen en kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

1
1
  • 300 g couscous
  • 325 ml kokend water

Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend water over en roer door. Laat 10 min. staan.

2
2
  • 1 ui

Snipper ondertussen de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het groen. Halveer de venkelknollen en snijd in flinterdunne plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 2 kg verse mosselen

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.

5
5
  • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper

Verhit de olie in een mossel- of soeppan en fruit de ui 2 min.

6
6

Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

7
7

Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

8
8
  • 15 g basilicum
  • 690 g passata di pomodoro

Snijd de blaadjes basilicum fijn. Doe de passata, venkel en de helft van het basilicum in de pan en schep om.

9
9
  • 250 g kabeljauwhaasjes

Leg de kabeljauwhaasjes erop, bestrooi met peper en zout en stoof met de deksel op de pan in 8 min. gaar.

10
10
  • 4 el olijfolie knoflook/chilipeper

Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng met de olie, het basilicum, peper en eventueel zout.

11
11

Neem de kabeljauw uit de pan en schep de helft van de mosselen door de saus.

12
12

Schep de saus over de couscous, breek de kabeljauw in stukken en verdeel met de rest van de mosselen en het venkelgroen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.