Aard­peer­soep met knof­look

De aardpeer maakt met zijn zoete, licht nootachtige smaak van deze soep een bijzonder lekker voorgerecht.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De aardpeer maakt met zijn zoete, licht nootachtige smaak van deze soep een bijzonder lekker voorgerecht. 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardpeer en aardappelen en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.
  3. Breng de kippenbouillon in een soeppan aan de kook. Neem de geroosterde groenten uit de oven, voeg aan de bouillon toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Knip ondertussen de steeltjes van de tuinkers.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de tuinkers.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 10 min. voor serveren op laag vuur.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aardpeersoep met knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­peer­soep met knof­look

1
1
  • 600 g aardperen
  • 2 kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardpeer en aardappelen en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el olijfolie

Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 liter kippenbouillon

Breng de kippenbouillon in een soeppan aan de kook. Neem de geroosterde groenten uit de oven, voeg aan de bouillon toe en kook 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • ½ bakje tuinkers

Knip ondertussen de steeltjes van de tuinkers.

6
6

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.

7
7

Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de tuinkers.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 10 min. voor serveren op laag vuur.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.