Ge­roos­ter­de pom­poen met Par­me­zaan

Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in dunne plakken van 1 cm breed.
  2. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met 1/2 el kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken runderchipolata en Toscaanse aardappelpartjes.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pompoen met Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pom­poen met Par­me­zaan

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 flespompoen

Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3

Snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in dunne plakken van 1 cm breed.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • ½ el Italiaanse kruiden

Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie. Bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout.

5
5

Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.

6
6
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de kaas.

7
7
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen.

8
8
  • 100 g panko
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie

Meng de panko en kaas met de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen.

10
10

Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken runderchipolata en Toscaanse aardappelpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.